Fakta om Ronny :-)

Ronald Kolerius «Ronny» Wiltersen (født 1. mars 1980) er en fiktiv figur fra J.K. Rowlings Harry Potter-serie.

Hans to beste venner ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom er Harry Potter, hovedpersonen i serien, og Hermine Grang. Ronny og Harry møtes i Harry Potter og De vises steinmens Harry leter etter Plattform 9¾ på King's Cross. Senere deler de også kupé påGaltvortekspressen.

Ronny er sønn av Arthur og Molly Wiltersen, og bror av RulleKallePerryFred, Frank og Gulla. Ronnys far var tidligere sjef i Kontoret for magisk misbruk av gompegjenstander iMagidepartementet, en heller lav post som ikke tjente familien mange penger. Mange av Ronnys eiendeler er derfor arvet eller kjøpt brukt, et faktum Ronny er veldig sensitiv overfor.

Ronny liker å spille trollmannssjakk og lærer Harry hvordan han skal spille. Ronny lider av araknofobi(edderkoppskrekk), noe som stammer fra den gangen hans bror Fred tryllet om teddybjørnen hans til en edderkopp. Han føler også press om at han må være suksessfull, siden hans eldre brødre har gjort det så bra i henholdsvis rumpeldunk (Kalle) og på skolen (Rulle og Perry). Fred og Frank er på sin side veldig populære blant medelevene. Ronny er derfor ofte sjalu på Harry og Hermine, som begge er veldig flinke i det de driver med (Harry i rumpeldunk og Hermine på skolen). Han er en omsorgsfull person som overbeskytter blant annet sin yngre søster, Gulla.

Alle figurene i bøkene kaller ham vanligvis for «Ronny» istendenfor hans egentlige fornavn, med unntak av Lulla Lunekjær (som kaller ham ved hans fulle navn, Ronald) og Ronnys eks-kjæreste Lavendel Bruun (som bruker et kjælenavn hun selv har kommet på, «Ronne-Ponne»).

Kilde: Wikipedia :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits